Hívjon bizalommal! (+36) 30 556-50-00

A nap jelentős részét Csíksomlyón tölti a PápaHelikopterrel érkezik majd Ferenc pápa Csíksomlyóra június elsején dél körül, majd az általa celebrált szentmisét és az ebédet követően Jászvásárra indul. A nap jelentős részét, mintegy öt órát a csíksomlyói kegyhelyen tölti majd a pápa – közölte a Székelyhon hírportál.
Forrás: Barabás Hajnal/Székelyhon, fotó: Vatican News


Oláh Zoltán kanonok néhány részletet árult el a Székelyhon hírportálnak a pápalátogatás programjáról. A Gyulafehérvári Főegyházmegye pápalátogatás ügyében illetékes sajtóreferense tájékoztatott, hogy feltehetően a csíksomlyói nyeregben jár majd körbe a szentatya pápamobilon, hogy minél közelebb kerüljön híveihez.
A nyeregben tartott szentmisét latin nyelven celebrálja a pápa, a prédikációt pedig olasz nyelven tartja, amelyet magyar nyelvre fordítanak. Ez a gyakorlatban úgy fog történni, hogy a pápa elmond néhány gondolatot olaszul, szünetet tart, amíg lefordítják magyar nyelvre, majd folytatja a prédikációt ugyanígy.

Oláh Zoltán azt is hozzátette, megoldást keresnek arra, hogy más nyelveken is elérhető legyen a prédikáció, akár a Mária-rádión keresztül, akár más kommunikációs csatorna révén.

Arra a kérdésre, hogy kik lesznek a Főegyházmegye meghívottjai, mindössze annyit mondott, hogy egyelőre még nem készült el a meghívottak végleges listája, hozzátéve, hogy mindenkit, aki ezen az egyedülálló történelmi eseményen részt szeretne venni, várják szeretettel, akár Erdélyből, akár Magyarországról, Felvidékről, Vajdaságból, Kárpátaljáról, vagy bárhonnan érkezne, hogy találkozhasson Csíksomlyón Ferenc pápával.

KÖZELEG A 2020-AS BÚCSÚ IDŐPONTJA!

 

 

CSÍKSOMLYÓI BÚCSÚ PROGRAMLEÍRÁS 2020

2020.05.29. (péntek)

15:45 Találkozás a Mexikói út M1 végállomásnál az Euro Travel autóbszainál

16:00 Elutazás luxus autóbuszokkal, útközben rövid pihenők.

21:00 Debrecenben felszállási lehetőség


2020.05.30. (szombat)

kb. 10:30 Érkezés Csíkszeredára. Indulás az Ünnepi Szentmise helyszínére.

12:30 Ünnepi Szentmise a Hármashalom oltárnál.
(a Kis- és Nagysomlyó hegyek közötti nyeregben)

kb. 18:00 Találkozás az autóbusznál


2020.05.31. (vasárnap)

Érkezés Budapestre, a Mexikói út M1 végállomásra a reggeli órákban.

A programváltozás jogát fenntartjuk!
A fakultatív programokra a belépőjegyeket a helyszínen kell fizetni.

 

Jöjjön velünk Ön is! Foglaljon MOST!

 


CSÍKSOMLYÓ

13 °C

borús égbolt
páratartalom: 83 %
szél: 3.6 km/h K
06.08.

17 °C
06.09.

18 °C
06.10.

19 °C
06.11.

18 °C