Csíksomlyói Búcsú 2019

Utazzon Ön is velünk június 7-9 napokon!

A nap jelentős részét Csíksomlyón tölti a Pápa

Forrás: Barabás Hajnal/Székelyhon, fotó: Vatican News


Oláh Zoltán kanonok néhány részletet árult el a Székelyhon hírportálnak a pápalátogatás programjáról. A Gyulafehérvári Főegyházmegye pápalátogatás ügyében illetékes sajtóreferense tájékoztatott, hogy feltehetően a csíksomlyói nyeregben jár majd körbe a szentatya pápamobilon, hogy minél közelebb kerüljön híveihez.
A nyeregben tartott szentmisét latin nyelven celebrálja a pápa, a prédikációt pedig olasz nyelven tartja, amelyet magyar nyelvre fordítanak. Ez a gyakorlatban úgy fog történni, hogy a pápa elmond néhány gondolatot olaszul, szünetet tart, amíg lefordítják magyar nyelvre, majd folytatja a prédikációt ugyanígy.

Oláh Zoltán azt is hozzátette, megoldást keresnek arra, hogy más nyelveken is elérhető legyen a prédikáció, akár a Mária-rádión keresztül, akár más kommunikációs csatorna révén.

Arra a kérdésre, hogy kik lesznek a Főegyházmegye meghívottjai, mindössze annyit mondott, hogy egyelőre még nem készült el a meghívottak végleges listája, hozzátéve, hogy mindenkit, aki ezen az egyedülálló történelmi eseményen részt szeretne venni, várják szeretettel, akár Erdélyből, akár Magyarországról, Felvidékről, Vajdaságból, Kárpátaljáról, vagy bárhonnan érkezne, hogy találkozhasson Csíksomlyón Ferenc pápával.


Csíksomlyó

16 °C

enyhe eső
páratartalom: 74 %
szél: 3.6 km/h ÉK
05.25.

12 °C
05.26.

14 °C
05.27.

16 °C
05.28.

18 °C